In de loop der jaren heeft Astrid Engels een indrukwekkend oeuvre bijeengeschilderd.

Keer op keer toont deze bekende Nederlandse kunstenares groei en verandering in haar oeuvre. Ze laat zich niet leiden door diverse stromingen in de hedendaagse kunst maar blijft haar eigen kenmerkende stijl verder ontwikkelen en uitbouwen.

Haar inspiratie vindt ze in die onweerstaanbare aantrekkingskracht van de heilige en gewijde plaatsen in de wereld, waar religie, astronomische kennis, techniek en cultuur haar verbeeldingskracht onverminderd blijven prikkelen en inspireren, ieder met hun eigen goden en godinnen die aan de basis staan van de vele mythen, legendes en rituelen.

Ze reist regelmatig naar de restanten van oude beschavingen. Van de reusachtige menhirs in Stonehenge naar de geheime wouden in China. In de talrijke tempels van Vietnam en Cambodja ontdekte ze hoe de godenverering het leven van gelovigen kan inkleuren. In het geheimzinnige Afrikaanse continent zocht ze de magische rotstekeningen en beleefde met medicijnmannen de voorouder verering in donkere cultus grotten. De cultuur in Indonesië schonk haar -door de diep religieuze beleving- een spiritueel werkkapitaal voor haar penseel en in het mysterieuze oude Egypte verankerde zich de betoverende schoonheid uit het verleden. Ze beklom in Zuid Amerika de woeste ruines der Azteken en Maya’s en de maanverlichte tempels in Griekenland en Rome gaven haar een schat aan inspiratie. Al die indrukken en ervaringen wereldwijd opgedaan komen in haar schilderijen tot leven .

Astrid studeerde na haar middelbare schoolopleiding Italiaans. Als beeldend kunstenaar is zij autodidact.

In 1965 won Astrid Engels, in 5 televisie uitzendingen, als archeologe op eigen vakgebied een wetenschapsquiz over het Oude Egypte en in het bijzonder Farao Toetanchamon.

Zij won in 1992 de Movado Museum Prijs.

Op 17 mei 2009 werd Astrid Engels benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Astrid heeft in het verleden regelmatig geëxposeerd in diverse galerieën Nationaal en Internationaal.

Vanaf 2000 exposeert ze haar nieuwste werk uitsluitend via haar website en in haar eigen studio te Huizen voor bezichtiging /verkoop en/of opdrachten.

Publicaties
• Astrid Engels, De magie van het penseel (2009) - Uitgeverij : Schipper Art Productions
• Astrid Engels, Egypt as Inspiration (2004) – Uitgeverij : PalArch Foundation
• Bert Honders, Astrid Engels: Schilderijen: een penseelstreek als een fluistering uit een ver verleden (2001) – Uitgeverij Tirion
• Patricia Nagelkerke en Saskia Wolda, De beroepspraktijk van beeldend kunstenaressen in Nederland 1898-1998 (1998)
• Robert Roos, Astrid Engels: Songs of Eva (1995) - Utrecht
• Astrid Engels, Erik Hazelhoff Roelfzema jr., Where is Kaggen (1992) – Uitgeverij Kempen Pers
• Astrid Engels en Cherry Duyns, Noord-Holland in proza, poëzie & prenten (1992)
• Frans Duister, Astrid Engels (199I) Uitgeverij van Spijk.

 
© Copyright, Astrid Engels